Concursul
judetean de stiinte ”Vreau sa fiu cercetator!”
Editia a VIII-a, ianuarie - februarie 2024

REGULAMENT CONCURS JUDEȚEAN DE ȘTIINȚE
 
VREAU SĂ FIU CERCETĂTOR!”
Ediția a VIII-a, ianuarie-februarie 2024

       Palatul Copiilor Arad și filiala Clubul Copiilor Pecica organizează în perioada 29 ianuarie – 4 februarie 2024 o nouă ediție a Concursului județean de științe „Vreau să fiu cercetător”, concurs care se adresează elevilor din clasele 0 - IX din învățământul preuniversitar și extrașcolar și care își propune valorificarea cunoștințelor dobândite de elevi,  într-un context diferit.

     Proba concurs consta în rezolvarea unui test de matematică și științe ale naturii, cu 20 întrebări care respectă programele școlare în vigoare. Ediția din acest an se va desfășura direct și online sub forma unui test realizat folosind Google Forms.

       Cadrele didactice care doresc să se înscrie la concursul județean, sunt rugate să trimită fișa de înscriere în format Word pe e-mail la adresa stiintacaojoaca@gmail.com până în data de 26 ianuarie 2024, în care să specifice categoria de vârstă pentru care sunt necesare subiectele, data în care se dorește organizarea activității, din perioada 29 ianuarie – 4 februarie 2024  și adresa de mail la care vor fi trimise subiectele.

      Instituțiile de învățământ care organizează etapa județeană cu participare directă vor face jurizarea testelor pe baza baremelor trimise de coordonatorii concursului județean, rezultatele finale urmând a fi validate de conducerea instituției organizatoare, participanții care au obținut cel puțin 80 de puncte se califică la etapa următoare. Fiind o etapă de calificare pentru concursul regional „Știința ca o joacă”, nu se vor acorda premii, înscrierea la etapa regională făcându-se automat prin validarea tabelului trimis de instituția organizatoare.

    Pentru participarea online, cadrele didactice înscrise în concurs vor primi link-ul formularelor Google în timp util, jurizarea fiind realizată după perioada de încheiere a desfășurării concursului, de către echipa de coordonare a concursului județean. Calificarea la etapa regională se face automat, prin ierarhizarea rezultatelor cu participanții care au obținut cel puțin 80 de puncte.

       Concursul este fără taxă de participare și se pot înscrie copii din instituții de învățământ preuniversitar și extrașcolar, cu respectarea regulamentului de concurs.

          Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta:

- prof. Both Lidia, Palatul Copiilor Arad, tel. 0728 271 611, e-mail both.lidia@gmail.com

- prof. Lazăr Alina, Clubul Copiilor Pecica, tel. 0723206671, e-mail carmenalina@yahoo.com

Concursul
judetean de abilități practice ”ECOLand”
Editia a VI-a, 1 - 8 martie 2024


REGULAMENT CONCURS JUDEȚEAN DE ABILITĂȚI PRACTICE 
 „ ECOLand” Ediția a VI-a, martie 2024

      Palatul Copiilor Arad și filiala Clubul Copiilor Pecica organizează în perioada 1 – 8 martie 2024 o nouă ediție a Concursului județean de abilități practice „ECOLand, concurs care se adresează elevilor din învățământul preuniversitar și extrașcolar, care își propune valorificarea abilităților practice și a cunoștințelor dobândite de elevi la orele de tehnologie, într-un context diferit.

        Concursul este cu participare indirectă și constă în realizarea de felicitări, atât în format fizic cât și digital, prin utilizarea unor editoare grafice sau de text, și de mărțișoare, felicitări și obiecte de uz casnic, utilizând tehnici și materiale diferite, hârtie, carton, lemn, metal sau materiale reciclabile. Tema lucrărilor va fi 1 Martie, 8 Martie și primăvara.

       Înscrierea constă în completarea fișei atașate în format Word, expedierea acesteia pe adresa de email stiintacaojoaca@gmail.com, împreună cu 2 - 3 imagini din timpul lucrului și a unei imagini cu produsul final. Data limită de trimitere a lucrărilor este 23 februarie 2024.

      Concursul județean este etapă de calificare la Concursul Regional ȘTIINȚA CA O JOACĂ din luna aprilie 2024. Informații suplimentare pe adresa de e-mail stiintacaojoaca@gmail.com. Calificarea la etapa regională se face automat, prin ierarhizarea rezultatelor cu participanții care au obținut cel puțin 80 de puncte.

          Concursul este fără taxă de participare și se pot înscrie copii din instituții de învățământ preuniversitar și extrașcolar, cu respectarea regulamentului de concurs.