Concursul judetean ”În asteptarea lui Mos Craciun

INVITATIE

             Palatul Copiilor Arad și filiala Clubul Copiilor Pecica organizează în perioada 14 noiembrie - 20 decembrie 2022 o nouă ediție a Concursului județean de abilități practice „În așteptarea lui Moș Crăciun, concurs care se adresează elevilor din clasele 0 - VIII din învățământul formal și nonformal, și care își propune valorificarea abilităților practice și a cunoștințelor dobândite de elevi în cadrul educației formale, într-un context diferit.

           Concursul este cu participare indirectă și constă în realizarea de felicitări, ornamente și accesorii pentru Crăciun, și machete de avioane sau roboți. Se vor folosi tehnici și materiale diferite, hârtie, carton, lemn, metal sau materiale reciclabile, atât pentru felicitări, cât și pentru machete. Felicitările pot fi realizate și digital, prin utilizarea unor editoare grafice sau de text. Tema lucrărilor va fi Moș Crăciun și sărbătorile de iarnă. Lucrările pot fi realizate individual, dar și în echipă, cadrul didactic coordonator nefiind limitat la un anumit număr de lucrări.

           Înscrierea constă în completarea fișei atașate, expedierea acesteia pe adresa de email stiintacaojoaca@gmail.com, împreună cu 2 - 3 imagini din timpul lucrului și a unei imagini cu produsul final – condiție eliminatorie pentru participarea la concurs. Data limită de trimitere a lucrărilor este 16 decembrie 2022, cele sosite după această dată nu vor mai fi jurizate .

        Menționăm că acest concurs este propus pentru Calendarul Activităților Educative Județene 2023, iar câștigătorii locurilor I, II și III se vor califica la Concursul Național ȘTIINȚA CA O JOACĂ din luna mai 2023. Informații suplimentare pe adresa de e-mail stiintacaojoaca@gmail.com.
Concursul
judetean de stiinte ”Vreau sa fiu cercetator!”
Editia a VII-a, ianuarie - februarie 2023

INVITATIE 

   Palatul Copiilor Arad și filiala Clubul Copiilor Pecica organizează în perioada 25-31 ianuarie 2023 o nouă ediție a Concursului județean Vreau să fiu cercetător, concurs care se adresează elevilor din clasele 0 - XII din învățământul formal și nonformal și care își propune valorificarea cunoștințelor dobândite de elevi în cadrul orelor de matematică și științele naturii într-un context diferit. Concursul este o cuprins în Calendarul Activităților Educative Județene 2023, în poziția 36 și reprezintă o etapă de selecție, în vederea participării la Concursul Național Știința ca o joacă.

            Ediția din acest an se va desfășura online cât și indirect, prin corespondență. Timpul de lucru este de o oră, elevii primind o fișă de concurs cu 10 probleme. Fișa de înscriere anexată regulamentului, va fi completată și trimisă pe adresa de e-mail stiintacaojoaca@gmail.com până la data de 20 ianuarie 2023, cu mențiunea ca această fișă să fie completată în formatul .docx, pentru ca datele să poată fi prelucrate de către organizatori.

         Concursul se va desfășura în perioada 25-31 ianuarie 2023, la data și ora specificată de cadrele didactice coordonatoare. Subiectele vor fi rezolvate online și trimise prin apăsarea butonului „Trimiteți” sau vor fi listate, iar testele rezolvate de elevi expediate la adresa: Palatul Copiilor Arad, Bulevardul Revoluției Nr. 69, Arad, jud. Arad, cu specificația pentru Prof. Both Lidia, până în data de 15 februarie 2023, data poștei. Pentru o buna desfășurare a activităților, vă rugăm, dacă alegeți varianta trimiterii testelor rezolvate prin poștă, ca în plicul cu subiectele rezolvate să ne trimiteți și un plic autoadresat și timbrat corespunzător.

     Respectarea calendarului concursului este foarte importantă, atât pentru noi cât și pentru dumneavoastră, pentru a nu perturba organizarea și desfășurarea celorlalte activități din proiectul Știința ca o joacă. Vă mulțumim și vă așteptăm cu mare drag!

            Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta:

- prof. Both Lidia, Palatul Copiilor Arad, tel. 0728 271 611, e-mail stiintacaojoaca@gmail.com

- prof. Lazăr Alina, Clubul Copiilor Pecica, tel. 0723206671, e-mail stiintacaojoaca@gmail.com