Sectiunea de Matematica
distractiva direct si online

    Proba online la Matematică distractivă va consta în completarea unei fișe de concurs la proba directă, sau a unui formular Google Docs la cea online, fiecare participant având la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor. Pot participa elevi din clasele 0 – IV și clasele V – VIII și liceu. La concursul direct vor participa elevii calificați la etapa județeană, la Concursul județean ”Vreau să fiu cercetător”, și care provin de la instituții școlare din județul Arad și din județele participante, care-și exprimă dorința pentru participare directă.
        Secțiunea online presupune completarea unui test pentru nivelul de pregătire 0 – XII, de către elevii calificați la Concursul județean ”Vreau să fiu cercetător” și care au cunoștințe medii în utilizarea calculatorului și pot să rezolve un chestionar pus la dispoziție de organizatori, elevi care nu pot ajunge fizic la etapa națională și care nu sunt din județul Arad. Testele (chestionarele) vor fi rezolvate într-un interval de 1 oră, pe pagina pusă la dispoziție de organizatori.

Sectiunea stiinte ale naturii - direct si online

       Proba online la Știintele naturii va consta în completarea unei fișe de concurs,  la proba directă, sau a unui formular Google Docs la cea online, un formular Google Docs, fiecare participant având la dispoziţie 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor. Pot participa elevi din clasele 0 – IV și clasele V – VIII și liceu. La concursul direct vor participa elevii calificați la etapa județeană, la Concursul județean ”Vreau să fiu cercetător”, și care provin de la instituții școlare din județul Arad și din județele participante, care-și exprimă dorința pentru participare directă.
           Secțiunea online presupune completarea unui test pentru nivelul de pregătire 0 – XII, de către elevii calificați la Concursul județean ”Vreau să fiu cercetător” și care au cunoștințe medii în utilizarea calculatorului și pot să rezolve un chestionar pus la dispoziție de organizatori, elevi care nu pot ajunge fizic la etapa națională și care nu sunt din județul Arad. Testele (chestionarele) vor fi rezolvate într-un interval de 1 oră, pe pagina pusă la dispoziție de organizatori.

Sectiunea Abilitati practice - direct

 La Abilități practice, echipajele înscrise în concurs, vor fi distribuite în ateliere de lucru, în urma tragerii la sorți a unei teme de proiect ce urmează să îl realizeze în 90 de minute. Proiectul va consta în utilizarea cât mai eficientă a unor materiale reciclabile, pe care le vor primi la intrarea în concurs. Pot participa elevi din clasele 0 – IV, clasele V – VIII și IX – XII, calificați în urma Concursului județean „În așteptarea lui Moș Crăciun”.

Sectiunea Prezentari PowerPoint - indirect

     Secţiunea indirectă include o activitate interdisciplinară, prezentări în PowerPoint cu tema ”Lacurile, refugiu turistic sau ecosistem protejat?” pe categorii de vârstă clasele V – VIII și liceu. Lucrările înscrise în concurs vor fi expediate pe adresa de e-mail stiintacaojoaca@gmail.com, data limită fiind 20 martie 2023. Lucrările sosite după această dată nu vor putea fi înscrise în concurs.